"Een ruime blik" expositie in het Oude Kerkje

Evenementen
Een ruime blik
24 t/m 25 oktober 2020

Deelnemers
Bas Berkelmans, Anna Ketelaars, Gerard v Dijk, Peter Adams

EEN RUIME BLIK
Onze nieuwsgierigheid en bewondering voor de beweging van de natuur, van mensen en de manier waarop we ernaar kunnen kijken, verbindt ons in deze expositie.
Bas Berkelmans (Moergestel) Hij zaagt al vele jaren kunstwerken uit gerecycled metaal. Is autodidact. Een verdord blad of het riet in een ven is de ziel van het ontwerp. De kunstwerken zijn een weerspiegeling van de natuur. Het licht verandert de schaduw van het kunstwerk waardoor het op ieder moment van de dag weer anders op de muur reflecteert.
Nicole Berkelmans tekent en ontwerpt de kunstwerken van Bas. Zij kijkt met andere ogen naar de natuur, de details van vergane blaadjes en bloemen zijn haar grootste inspiratiebron.
Anna Ketelaars (Moergestel) is de schilder in onze tentoonstelling. Ze schildert al jaren en na het afronden van de kunstacademie in 2013, richting portret en model, houdt zij zich voornamelijk bezig met bloemen, landschappen en mensen. Haar werk is vooral herkenbaar door de duidelijke vlakken, de beweging en het krachtig kleurgebruik. Ze werkt met allerlei materialen zoals olie-, acryl-, waterverf, krijt, inkt, collage, op papier of doek.
Gerard van Dijk (Tilburg) legt bijzondere en alledaagse taferelen vast met de camera. Fotografie is al bijna heel zijn leven zijn passie. Zijn interesse is daarbij heel breed; Van reisfotografie tot portret en van straatfotografie tot bewerkte smartphonefotografie.
Peter Adams (Bladel) Hij volgde 6 jaar de tekenopleiding aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk. Daarna heeft hij zich 3 jaar gespecialiseerd in portret en model tekenen aan de academie. Na het voltooien van de tekenopleiding is hij aan de opleiding beeldhouwen begonnen, ook in Arendonk. Hier leerde hij klassiek boetseren. Na 5 jaar volgde ook een driejarige specialisatie figuratief boetseren. Hij studeerde cum laude af. Hij heeft  diverse masterclasses gevolgd, o.a. bij Eddy Roos in Uithuizen en Amsterdam.
Hij werkt nu in eigen atelier naar model en portret. Boetseert vooral in was en klei. De afgietsels van zijn beelden zijn voornamelijk in gips en brons.