BUURMAN EN BUURMAN IN S.C.C. DE ENCK

Evenementen

.Sociaal Cultureel Centrum De Enck is het gelukt om de interactieve tentoonstelling “A je to” van Buurman en Buurman naar Oirschot te halen met daarin originele poppen, decors, diorama’s, filmpjes en foto’s. Kinderen kunnen er naar hartenlust bouwen, spelen en knutselen. Kortom “word er timmerman, metselaar of klusjesman”! Het maken van een eigen Buurman en Buurman stopmotion filmpje behoort ook tot de mogelijkheden. Een interactieve tentoonstelling voor jong en ouder. De expositie is leuk voor kinderen vanaf 4 jaar, maar ook voor volwassenen is het een feest der herkenning. De tentoonstelling komt mede tot stand door de samenwerking met producent Mark van Ierssel. Nu is de expo nog te zien in het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn (tot begin januari 2019) en is daar al goed voor een kleine 50.000 bezoekers.

Buurman en Buurman
Ruim 40 jaar bestaat de onweerstaanbare poppenserie Buurman en Buurman al.
De twee klussende buurmannen beleven in en om het huis allerlei avonturen.
Hun kreet “A je to” is Tsjechisch voor: “En dat is het” of “voor mekaar”. De serie komt van origine dan ook uit Tsjechië. De oorspronkelijke titel is “Pat Mat”.

De tentoonstelling in Oirschot opent officieel op 26 januari haar deuren in De Enck en zal er te zien zijn tot en met 26 juli 2019.

Voor deze tentoonstelling zal De Enck diverse samenwerkingen aan gaan met lokale ondernemers, hierbij valt o.a. te denken aan diverse spaar- en winacties met lokale winkeliers.
Maar ook de inzet van vrijwilligers afkomstig uit diverse ouderen organisaties die zich in zullen zetten als “klusjesman” of de kinderen behulpzaam zullen zijn bij de verschillende interactieve onderdelen van de tentoonstelling.

Nieuwe ruimte
De tentoonstelling zal te zien zijn in de ruimte waar momenteel de Bibliotheek nog t/m  31 december 2018 gevestigd is. Het bestuur en management is zeer verheugd dat ze uiteindelijk toch een korte termijn invulling hebben kunnen vinden voor deze voor de Enck belangrijke locatie die per 1 januari 2019 vrij komt.

Meer informatie: Monique Sevenstern, S.C.C. De Enck 0499-571692 of management@deenck.nl