Oirschot Monument in het Groen; Ontdek het !

Spoordonk rust en ruimte! Oost-, West- en Middelbeers, kernen met pit!

Coronacrisis

TIP Infobalie met inachtneming van RIVM veiligheidseisen weer open!
Gelet op de aangekondigde versoepeling van Corona-maatregelen ( o.a. opening musea) willen wij als team per 2 juni 2020 met inachtneming van de gestelde veiligheidseisen de infobalie weer openen.
We hanteren aangepaste openingstijden (zie onderstaand), 1,5 meter afstand, max. 2 bezoekers in ontvangstruimte, alleen pinbetalingen.

Inmiddels worden er weer in aangepaste vorm rondleidingen/torenbeklimmingen gegeven.

Per 1 september 2020 zijn de stijlkamers op de 1e verdieping van het Oude Raadhuis, met inachtneming van de RIVM veiligheidseisen, weer toegankelijk!

Tot slot: Let op, i.v.m.  de coronacrisis zullen in 2020 een behoorlijk aantal evenementen/openstelling monumenten, musea en kerken niet doorgaan of verplaatst worden!
Houd de website van de organisatoren in de gaten of neem contact met ons op!!


Graag tot ziens!

Team TIP Oirschot.

Ons bezoekadres en openingstijden zijn:
Markt 1
5688 AJ Oirschot
tel:  0499-216514
Openingstijden per 2 juni 2020:
di t/m za : 10.00 - 16.30
zondag/maandag gesloten.

Oirschot is uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Op de onderstaande websites vind je meer informatie. Ga goed voorbereid op pad en plan de route voor vertrek via de reisplanner.
•NS.nl
9292.nl


Zou jij graag ambassadeur (V/M) van onze prachtige Gemeente Oirschot willen zijn? En tevens werken in het mooie Oude Raadhuis aan de markt in Oirschot ? (klik hier) 

Oirschot , een gemeente met ongeveer 18.000 inwoners met de dorpskernen Middelbeers, Oostelbeers, Westelbeers (de Beerzen) en Spoordonk kent twee beschermde dorpsgezichten: de met kastanjes omzoomde monumentale Markt en – in het buitengebied – het Stratense kapelletje met omgeving.
De Oirschotse Markt met de meer dan vijf eeuwen oude St. Petrusbasiliek ( Basilica Minor ) en het uit 1513 daterende voormalig raadhuis is een van de mooiste pleinen van Brabant. In de schaduw van het plein ligt het intieme Vrijthof met het Boterkerkje, dat het oudste tufstenen godshuis van Brabant is.   U kunt de geschiedenis ook op de eeuwenoude kaarten bekijken.

Neem hier een kijkje in "Bruisend Oirschot" (video ned./eng.) en bekijk hier onze torenbeklimming / rondleiding (video eng.)

Oirschot

Ontdek de mooie plekjes in Oirschot!